Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПо време на изслушването Навални заяви, че процесът му

...
Снимка Фейсбук/Алексей НавалниПо време на изслушването Навални заяви, че процесът му
Коментари Харесай

Руската полиция вчера е арестувала над 1050 души по време на последните митинги в подкрепа на Навални

Снимка Фейсбук/Алексей Навални

По време на чуването Навални съобщи, че  процесът му има за цел да накара хората да се опасяват.

4-годишният опозиционер е упрекнат в нарушение на изискванията на условна присъда от 2014 година за заграбване на средств.

Руската полиция през вчерашния ден е арестувала над 1050 души по време на последните митинги в поддръжка на опозиционния лидер Алексей Навални, според неправителствената организация OVD-Info, съобщи Агенция Франс Прес.

Организацията съобщи, че повечето от арестите са в Москва, където вечерта се организират манифестации, откакто арбитър осъди Навални на 3 години и половина затвор.

Припомняме, че решението бе предстоящо. Руската прокуратура по-рано поддържа настояването за отнемане от свобода на Навални за няколко години по остарели обвинявания. В изказване Главната прокуратура на Русия уточни, че подкрепя настояването на затворническата работа за смяна на условната присъда на затвор. " Това предложение се преглежда за законно и обосновано ", се споделяше в изказването.

Решението за смяна на условната присъда  към момента не е влезнало в действие -  страните имат 10 дни за обжалване, предава news.bg.

По време на чуването Навални съобщи, че  процесът му има за цел да накара хората да се опасяват . Той още веднъж упрекна за процеса против него съветския президент Владимир Путин. " Ето по какъв начин става това - те затварят един човек като средство за заплашване на милиони хора ", сподели Навални.

Германия бе измежду първите страни , които разясниха присъдата. " Днешната присъда против Алексей Навални е тежък удар против главните свободи и върховенството на закона в Русия. Още през 2017 година Съветът на Европа разкритикува наказателното гонене по това дело като случайно. Алексей Навални би трябвало да бъде освободен неотложно. ", написа в " Туитър " немският външен министър Хайко Маас.

Решението е изцяло недопустимо. Призоваваме решенията на Съвета на Европа да бъдат спазени. Правото на обективен развой е главно човешко право, което е неоспоримо.Това написа в " Туитър " българският външен министър  Екатерина Захариева.

Задържането на Навални и репресиите против протестиращите провокираха отвращение на Запад. 44-годишният опозиционер е упрекнат в нарушение на изискванията на условна присъда от 2014 година за заграбване на средства и може да бъде вкаран в пандиза за две години и половина. Навални беше   в средата на януари, откакто отлетя назад за Русия от Германия, където се възстановяваше от  . Той хвърля виновността за покушението с бойното отровно вещество " новичок " върху Путин и специфичната работа ФСБ.

Русия съблюдава всички съществуващи правила в обстановката  с визитата на задгранични дипломати  на процеса в Московския градски съд над Алексей Навални във вторник. Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в ефира на радиото " Комсомолская истина ", представена от ТАСС.

На въпрос дали представителите на посолствата  са подали молби за наличие в съда , Захарова отбелязва: " Доколкото знам, имаше такива. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР